Посетиоци из праискона

"Посетиоци из праискона" је Би-Би-Сијев хит серијал који комбинује елементе трилера са специјалним ефектима и љубавном причом, постављајући нам, при том, једно забрињавајуће питање: Да ли је људска раса дошла до краја еволутивног пута?

Када Ник Катер, еволутивни зоолог, открије праисторијска створења, свет природе окренут је наглавачке, а човечанство се суочава са највећом претњом икада. Необјашњиве аномалије у времену довеле су до тога да створења из најранијих фаза стварања Земље лутају светом данас.

Нека од тих створења су дивља, нека су умиљата, а заједничко им је само једно - не припадају данашњој цивилизацији. Њихово присуство поставља једно од најважнијих питања: да ли ће човечанство успети да преживи ту нову и неочекивану еволутивну околност?

Давно изумрле животиње налазе начин да продру у данашњицу и оно што се чинило немогућим постаје ужасавајућа стварност, па су власти приморане да реагују брзо и окупљају тим научника предвођених професором Ником Катером.

Њихов главни задатак је да испитају серију случајева у којима сведоци тврде да су видели - диносаурусе.

Од горгонопсида који лута шумом, до мноштва великих паукова у тунелима испод Лондона, научници ће ући у прави рат са тим праисторијским животињама. Катер, са својим асистентом Стивеном Хартом, бори се, на све знане начине, да пронађе одговоре.

Замоливши за помоћ зоолога Еби Мејтленд и студента палеонтологије Конора Темпла, ова четворка покушава да открије загонетне аномалије у времену.

Ограничени чињеницом да су све традиционалне методе истраживања потпуно неупотребљиве, Катер и његов тим добијају инструкције од владе да пројекат држе у тајности. Док прошлост прети да заузме садашњост и уништи будућност, научници се упуштају у борбу са временом.

Међутим, поред тога што се са својим тимом бори да спречи инвазију праисторијских животиња, Катер има и једну сасвим приватну дилему.

Његова супруга Хелен води се као нестала већ осам година, али он никада није престао да се нада да ће је пронаћи живу.

Она се одједном поново појављује и сасвим је могуће да зна суштину проблема временског процепа. Али, да ли она жели да подели ту тајну са њим? И, ако не жели, због чега се уопште вратила?

У овој вишеструко награђиваној серији коју потписују сценаристи Ејдријен Хоџис (Рим, Изгубљени свет, Чарлс II: Моћ и страст), Бев Дојл, Ричард Куртиа и Крис Ленг, улоге тумаче: Даглас Хеншал, Џејмс Мареј, Ендрју Ли Потс, Хана Спирит, Луси Браун, Бен Милер, Марк Вејклинг и Џулијет Обри.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(уторак, 17. мај 2011, 22:01) - anonymous [нерегистровани]

zasto tako kasno

nzm ni ja zasto je tako kasno...ali je to sigurno zbog male dece....

(субота, 10. јул 2010, 12:09) - vukasin [нерегистровани]

lep film

bas je lep onaj film

(уторак, 20. апр 2010, 23:54) - ceca [нерегистровани]

odlican izbor ali ...

serije kao Torchwood i Primeval zasluzuju bolje vreme prikazivanja ili barem odgovarajuci reprizni termin sledeceg dana....

(уторак, 20. апр 2010, 13:26) - anonymous [нерегистровани]

repriza

Zašto se serije SF daju kasno i zašto se nerepriziraju recimo popodne sutradan makar i na rts2,nije bitno.

(понедељак, 19. апр 2010, 19:13) - jasmina [нерегистровани]

00:25 ???

Interesantna prica, ali zasto se prikazuje tako kasno?