Читај ми!

Културни дневник

Документарац "Дуго путовање у рат", у режији Милоша Шкундрића, већ у првој недељи емитовања на Нетфликсу ушао је на листу 10 најгледанијих филмова.

 

Филм о узроцима који су довели до Првог светског рата, премијерно је приказан у Београду, ван конкуренције на Мартовском фестивалу 2018, а на РТС-у за стогодишњицу завршетка рата, и имао је велику гледаност. Нетфликс је почео приказивање 28. јуна ове године, на годишњицу атентата у Сарајеву, у 30 европских земаља. Тим поводом гост Културног дневника је редитељ Милош Шкундрић.

У Културном дневнику говоримо о концерту једне од најсензационалнијих пијанисктиња данашњице Марте Аргерич, која је са Симфонијским окрестром РТС наступила у завршници јубиларног 30. Белефа. О јубиларном 50. Филмском фестивалу у Сопоту и 21. издању Егзита, који су синоћ свечано затворени. Водимо Вас у Галерију Ремонт на изложбу финалиста награде "Димитрије Башичевић Мангелос". Били смо у Хартефакт кући на премијери представе "Кратка историја пљескавица и друге приче" аутора Андреја Носова и у извођењу холандског глумца Симона Верснела. Припремили смо Вам причу о ретроспективној изложби француског уметника Андрија Матиса, која је отворена у Мађарској у Музеју лепих уметности.

Уредник Војка Пајкић Ђорђевић
Реализатор Маја Мандић
Монтажер Дамјан Паунковић

Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]