Читај ми!

Ђилас, шест година самоће

"Ко једном лизне власт, ту сласт не може никад да заборави", одговорио је Матија Бећковић на питање да ли је Милован Ђилас могао да учествује у политици након обнове вишестраначја.

Милован Ђилас се ипак није активно укључио у политику, али је од 1989. до 1995. године свакодневно водио дневник. У књизи коју је приредио његов син Алекса, Ђилас пише о Југославији, распаду земље, рату, Добрици Ћосићу, Слободану Милошевићу, Радовану Караџићу. Зашто је Милован Ђилас толико занимљив и 27 година после смрти?

Библиотека морталис - назив је прве изложбе фотографија коју је урадио наш познати илустратор и карикатуриста Југослав Влаховић. Влаховић, професор на предмету графика књиге, фотографисао је надгробне споменике са мотивима књиге на гробљима у Србији и Европи. Некада је био дете цвећа, данас је универзитетски професор у пензији. За српско новинарство је значајан због илустрација и карикатура пре свега за НИН, али и за Њујорк Тајмс и бројне европске листове.

Око магазин Око магазин

Аутор:
Горислав Папић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]