Читај ми!

Избори у Никшићу, поглед са Требјесе према Подгорици

Други по величини град у Црној Гори је и град у ком су рођени и премијер и председник државе. Коме су избори у Никшићу важнији?

Сто дана рада Владе Црне Горе поклапа се са локалним изборима у Никшићу. Ипак, ови избори нису само битка председника и премијера, него су важни и за функционере Демократског фронта, који би желели да измере да ли је њихова политичка снага толика да заслужују више у републичкој власти. На изборима учествује шест листа, кампања је врло интензивна, а у њој се помињала и Србија. Анализирамо зашто се о никшићким изборима говори не само изван града него и изван Црне Горе.

20. новембра 1995. године скоро 23 милиона Британаца без даха је пратило исповест принцезе Дајане у Би-Би-Сијевом програму Панорама. Три и по деценије касније, њен син Хари и снаја Меган покушали су да понове историју. Дајанин интервју ставио је тачку на њен брак са принцом Чарлсом, али не и на британску монархију. Дописник РТС-а из Лондона истражује колико је најновији ударац затресао Бакингемску палату и да ли ће га и како преживети.

Сутра и прекосутра емитујемо последње две епизоде серије "Каљаве гуме". Горица Поповић игра главну јунакињу Весну, пијансткињу у чијем мирном животу наступа преокрет. Шта јој се то догодило после смрти мужа, да ли је упознавање преко интернета за старије генерације реалност или се дешава само у серији, до када није касно за нова искуства и колико са Веснином причом могу да се поистовете гледаоци старији од 60 година? Горица Поповић говори за Око магазин.

Око Магазин Око Магазин

Аутор:
Горислав Папић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]