Читај ми!

Културни дневник

Представа "Плацебо" Народног позоришта из Приштине са седиштем у Грачаници имала је своју београдску премијеру у УК Вук Караџић. Тим поводом гост Културног дневника је редитељка Исидора Гонцић.

Говоримо о Фестивалу документарног филма ДОК#3 на коме је премијерно приказано десетак најновијих документарних остварења.

Матица српска објавила је књигу професора Петра Пијановића "Српска култура у XVIII и XIX веку". Овим рукописом аутор је описао лук српске културе и народа од балканских лутања до стварања велике културе, са својим културним круговима и националним институцијама.

Представљамо нови виртуелни програм "Библиотеке света" Библиотеке града Београда, посвећен збиркама књига и библиотекама амбасада у Београду.

Поставком "Бесконцептност" Жолта Ковача, београдска галерија "Б2" започела је своју излагачку сезону.

Говоримо о новом албуму "Carnage" Ника Кејва и Ворена Елиса којим су изненадили публику. Двојац је албум издао дигитално пре него што физичко издање на ЦД-у и винилу уследи 28. маја.

Сликом идемо и у Рим где је после 80 година поново отворен Августов маузолеј. Највећа античка гробница првог римског имератора реконструисана је 14 година.

Уредник Јелена Виденовић
Реализатор Марко Шотра
Монтажа Младен Милошевић