Читај ми!

Уметност која се гледа, чита и слуша

У бечкој галерији Кунстхале управо је отворена изложба „Грађани из сенке" посвећена српском редитељу Желимиру Жилнику. Аутор бројних фимова са снажном критичком нотом према политици и друштву, Жилник припада самом врху европског уметничког филма.

Гост Културног дневника је Бојан Суђић, уметнички директор Београдских музичких свечаности поводом 52. издања фестивала од 1. до 13. новембра.

Извештавамо са представе "Читач" у Београдском драмском позоришту, у режији Бориса Лијешевића, која осветљава однос одговорности и кривице у колективној и појединачној свести, препознавање суштинског зла у времену, идеологији, друштву и човеку.

Водимо вас на Циклус непредвидљивих предавања на тему "Ема Бовари и Кармела Сопрано" чији је гост уредник Владимир Табашевић и на конференцију о родној равноправности у уметности у оквиру Фестивала Уметност и људска права.

У рубруци Свет код нас представљамо виолинисту Хачатура Алмазјана, вођу и оснивача ансамбла Алмазјан Симфони, који је у Београду и Новом саду публици представио специфичан програм.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник Драгана Пантић
Реализатор Сања Реџић
Монтажер Аника Тесла

Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]