Додик у Загребу, Мило у опозицији, Израел на Балкану

Откуд одједанпут у Хрватској интересовање за БИХ и сензибилитет за Додика, колико све то има везе са сусретом Вучића и Трампа и зашто регион рони сузе за Милом Ђукановићем

Занимљив почетак нове политичке сезоне на Западном Балкану. Прво, 30. августа тектонски поремећај десио се у Црној Гори; после 30 година изборни пораз доживео је Мило Ђукановић.

Само неколико дана касније у Вашингтону врло необичан споразум у Белој кући; писмо о намерама са Доналдом Трампом склопили су и Александар Вучић у име Београда и Авдулах Хоти у име Приштине. Утисак је да се тај споразум једнако тиче Израела и Блиског истока колико и нашег региона. Да ли се њиме Израел враћа на велика врата у балканску политику, да ли је посета Милорада Додика Загребу и састанак са премијером Пленковићем и председником Милановићем у директној вези са споразумом у Вашингтону и да ли може да се направи веза између Косова и Републике Српске односно да ли се Додик нада неком, сличном Трамповом споразуму за Босну и Херцеговину? Откуд у Хрватској одједанпут сензибилитет за Милорада Додика и ситуацију у Босни и Херцеговини? И колико све ово зависи од тога да ли ће Доналд Трамп после 20. јануара седети у Белој кући?

Гост Ока: Дејан Јовић, професор Факултета политичких наука у Загребу

У емисији ће на тему пресељења српске амбасаде из Тел Авива у Јерусалим говорити и познати израелски новинар и председник Друштва српско - јеврејског пријатељства Мајкл Фројнд.

Аутор емисије: Горислав Папић

Око Око

Аутор:
Горислав Папић, Весна Дамјанић, Стеван Костић, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]