Нова културна стварност

На Археолошком локалитету Виминацијум недавно су откривена три богато украшена оловна саркофага. О овом важном открићу и осталим археолошким активностима у Србији разговарамо са Миомиром Кораћем, директором Археролошког института у Београду.

У Културном дневнику извештавамо са састанка у Народном позоришту Ниш где су се директори позоришта изван Београда, од Суботице до Врања, договарали о даљем раду њихових институција културе.

Представљамо тематски зборник "Југословенска идеја у и о музици" Музиколошког друштва Србије, као и овогодишње издање Међународног студентског филмског кампа "Интеракција" које се традиционално одржава у Пожеги.

Говоримо о Дубровачким летњим игарама и премијери шведске плесне представе "Загрљај". Водимо Вас и у Пекинг, на изложбу древних кинеских инструмеата.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник Драгана Пантић
Реализатор Марко Шотра
Монтажер Зорица Благојев

Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]