Грешке у закону, возачи без регистрације

У јулу следеће године почиње пуна примена нових прописа о техничким прегледима. Ти прописи важе већ пуне две године, али је мерење издувних гасова, као елиминациони фактор, било одложено. То значи да многи возачи следеће године неће моћи да прођу технички преглед и региструју своје возило и то не зато што имају неисправан аутомобил, већ зато што у прописима постоје две велике нелогичности које нико до сада није приметио.

Данашња емисија је још један позив свима да се пробуде пре него што хиљаде возила буду отеране на отпад, јер на прилоге емитоване пре два месеца још нема реакције ни надлежних ни возача. САТ открива о којим проблемима се ради, али и на који начин то може да се реши.

Такође, баве се и анализом једног од највећих проблема у вези са издувним гасовима возила у Србији. Стање ДПФ филтера и катализатора на нашим половним возилима је прилично лоше, а екипа САТ-а је направила истраживање да ли ти системи могу да се очисте, поправе и замене, да ли се кваре и да ли аутомобили без ДПФ филтера могу да прођу технички преглед.

У рубрици Представљамо тестирали су пежо "2008".

Уредник и водитељ је Младен Алвировић.

Реприза емисије је петком у 11.00 на Другом програму.

САТ САТ

Аутор:
Младен Алвировић

Сви који траже актуелну и, пре свега, корисну информацију из области саобраћаја, аутомобилизма и туризма већ пуних 30 година окупљени су око емисије САТ, емисије и за возаче и за пешаке. [ детаљније ]