Простори слободе

Гост Културног дневника је Владан Матијевић, један од најзначајнијих савремених српских писаца, добитник свих великих књижевних награда, укјучујући Андрићеву, Нинову и награду Меша Селимовић. Повод је његов нови роман "Слобода говора".

У недостатку позоришта, која су ове године од марта затворена за уметнике и публику, говоримо о креативној употреби високе технологије у савременом сценском изразу.

Из Ниша стиже прилог о џез групи Ејот која је свој пети албум снимила у продукцији Ebi rouda, у студију Питера Гебријела у Лондону.

Представљамо роман "Човек који плаче од смеха" француског писца Фредерика Бегбедеа, недавно је објављен на нашем језику.

Говоримо о кратком фиму "Људски глас" Педра Алмодовара, са Тилдом Свинтон у насловној улози. Премијерно ће бити приказан на предстојећем филмском фестивалу у Венецији.

Идемо у Грчку, где је у близини острва Перистере отворен први подводни музеј у којем посетиоци могу да виде остатке потонулог брода из 5. века пре нове ере.

Уредник Оливера Милошевић

Монтажер Зорица Благојев

Реализатор Сања Реџић

Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]