Америка на респиратору - Ко не може да дише?

"Не могу да дишем...", једна је од најупечатљивијих реченица коју већ шест дана узвикују демонстранти широм Америке. То су наиме, речи Џорџа Флојда, Афроамериканца који је преминуо приликом хапшења у Минеаполису, пошто му је полицајац, белац, врат притиснуо коленом.

Протести трају у 140 градова, од којих је у 40 уведено ванредно стање. Ноћас су се виделе и ватре око Беле куће, а председник је, како преноси Њујорк тајмс, неко време провео у бункеру. За насиље, једни криве беле супрематисте, други, укључујући Трампа, радикалне левичаре. Неки амерички медији преносе да су ово најгори расни немири од убиства Мартина Лутера Кинга 1968.

Гости емисије су: Љиљана Смајловић, колумнистиња Недељника, Милан Крстић, асистент на ФПН-у у Београду и уредник сајта americki-izbori.rs, и колега Раде Мароевић, уредник на Интернет порталу РТС-а. У емисију се укључује политички аналитичар Обрад Кесић из Вашингтона где је ноћас било веома напето.

Емисију води Наташа Ђулић Бановић.

Уредник: Горислав Папић

Око Око

Аутор:
Горислав Папић, Весна Дамјанић, Јелена Обућина, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]