РТС ординација

РТС ординација за нацију отворена је за све и овог викенда. Као и увек, нове занимљиве, забавне и здраве информације. Музичар Бојан Маровић припремаће здрав оброк, у студију ће бити организована мала акција добровољног давања крви и 5 корисних савета очувању здравља очију даће офталмолог,

У првом делу емиисје, Храна као лек, здрав оборок од шарана припремаће музичар Бојан Маровић. Водитељка Марија Поповић ће дати предлог за здрав дезерт, биће то кексићи од банане и кокосовог брашна. Од нутриционисткиње Ане Тодоровић сазанћете ко би умерено требало да једе шарана, зашто би мушкарци требало често да користе кувани парадајз и која намирница помаже код ПМС-а и још других корисних савета.

У Ординацији ће бити организована мала акција добровољног давања крви. Др Оливера Савић из Института за трансфузију крви Београд, објасниће које све анализе крв која се донира пролази, како се крвне групе наслеђују, сазнаћете и ко може да донира крв.

5 Савета о очувању здравља очију даће др Тања Калезић, офталмолог из Клиничког центра Србије. Сазнаћете како би требало одмарати очи, зашто их није добро трљати, како да се борити са чмичком и коњуктивитисом и још много тога корисног.

Аутор и водитељ је Марија Поповић.
Редитељ је Петар Станојловић.