Коронавирус

Нова РТС ординација и нови корисни савети у вези са понашањем у току пандемије корона вируса. Кроз четири блока лекари специјалисти, свако из свог угла, појасниће све у вези са симптомима болести, ризицима, лечењу, а биће речи и о томе како деци организовати време у кућној изолацији.

Први гост емисије биће др Срђа Јанковић, имунолог из Универзитетске дечије клинике "Тиршова". Он ће говорити о мерама превенције, детаљно ће описати могуће симптоме, а разјасниће и да ли је могуће два пута имати инфекцију корона вирусом.

У другом блоку емисије, доц. Др Јанко Самарџић, специјалиста клиничке фармакологије, говориће о начинима лечења инфекције изазване корона вирусом, а откриће и да ли је на помолу проналазак вакцине против вируса COVID 19.

Трећи гост РТС ординације биће проф. др Дејан Чубрило, физиолог и специјалиста медицине спорта. Он ће разјаснити ко би поред пацијената са хроничним болестима требало додатно да се чува, која храна користи у превенцији као и које суплементе и чајеве треба узимати. Препоручиће шта би од вежби у време изолације требало радити код куће.

Четврти блок емисије биће посвећен малишанима и њиховим родитељима. Проф. др Ранко Рајовић, неуроендокринолог, даће родитељима савете како да организују време и помогну деци да конструктивно проведу дан у периоду кућне изолације.

Аутор и водитељ је Марија Поповић.

РТС ординација РТС ординација

Аутор:
РТС

После више од 70 емисија, неколико стотина обрађених тема и готово 1000 гостију и саговорника, ауторка Марија Поповић и њен тим вашег омиљеног шоу програма о здрављу, са нестрпљењем вас очекују у новој, четвртој телевизијској сезони, од 20. октобра. Нове идеје, занимљиви саговорници и корисни савети, које до сада нисте чули. Као и до сада, кроз смех и забаву, учићемо заједно све оно што може да побољша и сачува здравље. [ детаљније ]