Беовизија 2020, друго полуфинале

Фестивал "Беовизија", на којем ће бити изабран представник Србије на такмичењу за Песму Евровизије 2020, и ове године имаће три такмичарске вечери. Друго полуфинале на програму је у суботу, 29. фебруара, а велико финале избора за српску песму на Евросонгу - 01. марта.

Преносе све три вечери из Студија 8 и 9 РТС-а гледаоци ће моћи да прате на Првом програму РТС-а и РТС Планети од 21.00.

Редослед извођења композиција друге полуфиналне вечери је следећи:

1. Лифт - Само ми кажи
2. Бане Мојићевић - Цвет са Проклетија
3. Бора Дугић & Балкубано - Свадба велика
4. Бојана Машковић - Као музика
5. Наива - Баш, баш
6. Rocher Etno Bend - Само ти умеш то
7. Лазар Живановић - Пукло је небо
8. Ивана Јордан - Вила
9. Ненад Ћеранић - Веруј у себе
10. Hurricane - Хаста ла Виста
11. Ана Миленковић - Тајна
12. Милан Бујаковић феат. Оливера Поповић - Нити

На основу објављеног конкурса за избор српског представника на такмичењу за "Песму Евровизије", која ће се у мају ове године одржати у Ротердаму, селекциона комисија је у конкуренцији од 90 композиција одабрала 24 које ће се такмичити на фестивалу "Беовизија 2020". У оба полуфинала представиће се по 12 композиција, а најбољих 6 из сваког полуфинала бориће се у великом финалу за титулу победника "Беовизије 2020". Публика и стручни жири ће својим гласовима - по евровизијском принципу, одлучити ко ће представљати Србију на 65. по реду избору за најбољу песму Европе.

Овогодишња Беовизија имаће четири водитеља. РТС-ов тандем Драгана Косјерина и Кристина Раденковић ове године ће гледаоце кроз такмичарске вечери водити уз помоћ једног Швеђанина и једног Аустралијанца - српског порекла. Јован Радомир, познато лице шведског Јавног сервиса биће на главној бини уз Драгану Косјерину, док ће се из green room-a укључивати Кристина Раденковић и Стефан Поповић - познати водитељ који због Беовизије долази из далеке Аустралије.

Ревијални учесници друге полуфиналне вечери биће евровизијске звезде из земље и региона.

Све композиције које учествују на овогодишњем фестивалу доступне су на мултимедијалној платформи РТС Планета и званичном Јутјуб каналу РТС-а за Песму Евровизије.

Беовизија 2020 - 28. и 29. фебруар, 1. март, 21.00, РТС 1 и РТС Планета

број коментара 0 Пошаљи коментар