Срби и регион

Широм Црне Горе одржавају су литије против спорног Закона о слободи вероисповести. Грађани излазе на улице и тргове, прелазе километре и километре у жељи да сачувају светиње.

Да ли су догађаји у Црној Гори - верски мотивисан протест и догађање народа или политика? Какви су ставови Београда о томе? Са друге стране, посланици Скупштине Републике Српске усвојили су на ванредној седници у Бањалуци са 72 гласа "за" и два "против" Информацију у вези "антидејтонског деловања Уставног суда БиХ" и закључке, међу којима је обустава рада представника РС у органима БиХ до усвајања закона о престанку мандата страних судија у Уставном суду. Ванредна седница заказана је због недавне одлуке Уставног суда БиХ о пољопривредном земљишту према којој се све пољопривредно земљиште у Републици Српској сматра имовином Босне и Херцеговине, а не ентитета, како је то изгласала Скупштина РС, крајем 2019. године.

Какви су ставови Београда поводом доношења те одлуке и најављене реакције власти РС и српског члана Председништа Милорада Додика.

Када је реч о јужној покрајини, Космету - има ли Београд решење за још један, вишедеценијски извор нестабилности? Да ли договори о успостављању авио линије и железничког саобраћаја доводе до укидања такса на робу из Србије? На питања каква је позиција српског народа у регион, шта може Србија да уради како би допринела стабилности региона али и о критикама да се меша у унутрашње ствари суседа говоре гости Упитника:

Никола Селаковић, генерални секретар председника Републике Србије, Чедомир Јовановић, председник ЛДП и Ђорђе Вукадиновић, народни посланик
број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 18. феб 2020, 16:09) - Miki [нерегистровани]

Cestitka

Svaka cast. Radio televizija Srbije. Vase oci, usi...

Упитник Упитник

Аутор:
Оливера Јовићевић

Емисија Упитник аутора и уредника Оливере Јовићевић политички је ток-шоу који отвара све теме важне за Србију и њене грађане, без амбиције да пресуђује или сугерише решења. [ детаљније ]