Културни дневник

Гост Културног дневника је академик Владимир Костић, председник Српске академије наука и уметности, поводом Дана САНУ који се обележава у уторак 19. новембра.

 

 

У Културном дневнику говоримо и о другим догађајима у САНУ - о концерту са делима Лудмиле Фрајт и свечаној академији поводом 125 година од рођења Ристе Стијовића.

Извештавамо из Народне библиотеке Србије, са уводног предавања из циклуса посвећеног Шекспиру, са отварања изложбе Ивана Грубанова у зрењанинској Савременој галерији и с отварања изложбе Анђеле Грабеж у београдској Галерији Озон.

Водимо вас у Рим на изложбу "Аквилеја 2200 година. Римска врата ка Балкану и Истоку" и у Париз где је представљен портрет младог Моцарта из 1770. године.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник Драгана Пантић
Реализатор Маја Мандић
Монтажер Горан Томић

број коментара 0 Пошаљи коментар