Културни дневник

Гост је др Дејан Радичевић, доцент на Филозофском факултету у Београду, руководилац археолошких истраживања на Дворинама код Аранђеловца, где су пронађени остаци монументалне цркве из доба Немањића.

Пратимо међународну конференцију Нови хоризонти културе, уметности и медија у дигиталном свету, организовану поводом 30 година од оснивања Института за позориште, филм, радио и телевизију Факултета драмских уметности у Београду. Откривамо одлуку Стручног одбора Академије филмске науке и уметности Србије о нашем кандидату за 92. награду Оскар, у категорији Међународни филм. Идемо у Лозницу, у Вуков Дом културе, где се одвијају програми 86. Вуковог сабора и у Галерију Факултета ликовних уметности на изложбу Графика без превода. Видећемо како је у Подгорици отворен 34. ФИАТ, Фестивал интернационалног алтернативног театра и говорити о филму Џуди, посвећеном животу америчке певачице и глумице Џуди Герланд.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник Оливера Милошевић
Реализатор Маја Мандић
Монтажер Никола Манић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]