Ово је Србија

У новој школској години - пилот пројекат Министарства просвете: у 240 школа само преподневна смена. Шта о томе кажу надлежни, а шта мисле родитељи, наставници и школски психолози у извештају наших колега из Пирота и Ниша.

На Дан заштите природе, истражујемо колико се улаже у очување природних добара и какве су могућности за производњу и приходовање у заштићеним подручјима.

Више од половине обрадивог земљишта у општини Кнић користи се за узгајање поврћа, а велики број пољопривредника заинтересован је и за кооперативну производњу. Само од корнишона, уз добро организовану производњу на 10 ари, могу да зараде 2 до 3 хиљаде евра.

Специјалне олимпијске игре у Уједињеним Арапским Емиратима окупиле су седам хиљада учесника из 190 земаља. Наши такмичари вратили су се са 19 медаља. Шест је припало Крушевљанима - члановима Спортског клуба за децу и омладину са сметњама „Палестра”.

Приче из Србије доступне су на дигиталној платформи РТС Планета 

Пратите нас на Јутјуб каналу и Фејсбуку

Уредници емисије: Драгана Живојновић, Гордана Петровић

Водитељка: Зорана Коршош Николић

Одговорна уредница Редакције Дописништва: Гордана Јаковљевић  

 

 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ово је Србија Ово је Србија

Аутор:
РТС

Свеобухватна слика свакодневице у Србији, из градова и најудаљенијих места, о будућности којој стремимо и прошлости која нас учи, кроз репортаже и директна укључења са терена. [ детаљније ]