Ово је Србија

Текстилној индустрији у пиротском крају недострају радници, због чега је градска управа одлучила да финасира обуку будућих текстилаца у компанији „Е Мирољо". Извештава Силвана Тошић.

Због удаљености, лоших путева и недостатка основних услова за живот, из прокупачких планинских села на Пасјачи и Белом камену, деценијама уназад углавном се одлазило, и сада у њима живи само мали број, углавном времешних горштака. Повратак Радована Бјелице са породицом, пре десетак година, из Новог Сада многе је изненадио. Мислили су да ће га младалачки хир веома брзо проћи и да ће се кратко задржати овде, али они не размишљају о одласку, већ о даљем ширењу фарме и развоју сточарске производње. Више у причи Небојше Ђорђевића.

У Лесковцу је ове године стотину првака мање. То на разгранатој школској мрежи не би требало да се осети. Међутим, проблем је у томе што родитељи, децу из сеоских средина чешће уписују у градске школе. Да ли је разлог за то бољи кадар или нешто друго, проверава Данијела Коцић.

Чланови зрењанинског хора "Јосиф Маринковић" музиком прикупљају новац. Мотив је учешће на музичком фестивалу у италијанском граду Фиренци. Да ли ће успети у својој намери, проверавао је Бранислав Прокић.

Приче из Србије доступне су на дигиталној платформи РТС Планета 

Пратите нас на Јутјуб каналу и Фејсбуку

Уредница емисије: Дане Илић и Љиљана Ивановић

Водитељка: Зорана Коршош Николић

Одговорна уредница Редакције Дописништва: Гордана Јаковљевић 

 

 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар