Културни дневник

"Побуна - женски род", слоган је 64. Стеријиног позорја које ће бити одржано од 26. маја до 3. јуна. На фестивалу ће бити изведено осам представа у конкуренцији за награде и три у међународној селекцији "Кругови". Тим поводом гост Културног дневника је селектор Позорја, драматург и театролог Светислав Јованов.

У Галерији Универзитетске библиотеке "Светозар Марковић" одржана је трибина посвећена Павлу Стефановићу, естетичару, музичком критичару, књижевнику и библиотекару, поводом тематског зборника "О укусима се расправља - Павле Стефановић 1901-1985." Под слоганом "Читање града", у Београду је обележен Светски дан поезије. У наредних десет дана Врање је домаћин две манифестације: "Бориних књижевних дана" и "Борине недеље", посвећене писцу Бори Станковићу. У Галерији Јован Поповић у Опову, отворена је изложба стакла под називом "Историја чешког стакла - од римског периода до ренесансе". О представи "Козоцид" рађеној по тексту и у режији Виде Огњеновић, премијерно изведеној у Градском позоришту у Подгорици, говори позоришни критичар Ана Тасић.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник, а репризира сутрадан, на Првом програму, у 12.30. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају је свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник: Светлана Илић
Реализатор: Маја Мандић
Монтажер: Никола Манић

број коментара 0 Пошаљи коментар