Златна идеја

У новој епизоди серијала Златна идеја упознаћемо предузетнике општине Владимирци, која има свој дуг и занимљив историјат.

Кошнице и опрема за пчеларе из ове општине тражи се у целом свету, али то је случај и са другим произвођачима. Ово подручје погодно је за развој воћарства, сточарства, пољопривреде, али и трговине и туризма.

Породица Станишић се бави сточарством од шездесетих година прошлог века, још од времена када се млеко у Владимирце носило седам километара пешице. Живадин је делатност, од које и данас породица живи, проширио 1995. године.

Упознали смо и Игора Николића који је као врло млад преузео посао од оца и деде. Данас студира и бави за узгојем стоке.

Породица Пантелић се поред узгоја пољопривредних култура, већ пет година бави и воћарством, а допунски посао нашли су у традиционалној производњи ћумура.

У овој општини у предузетничке воде упустили су се првобитно трговци и породица Ружичић, чија два сина данас воде пословање.

Компанија Фер транс 91 је основана 1991. године и обављања услуга производње, трговине и транспорта.

Милорад Павловић је дипломирани инжењер пољопривреде, а пчеларством се породично бави већ 25 година, развили су бренд медена за производњу меда и израду кошница и пчеларске опреме.

Милош Димитријевић је након студија добио посао у компанији Поповић, која је откупила велики комплекс млинова у општини Владимирци, што је изузетно важно за опстанак младих људи и развој овог краја.

Обишли смо и компанију Еурополис која запошљава локално становништво и лидер је у производњи грађевинске опреме од челика.

Уредница емисије: Тамара Јаковљевић

број коментара 0 Пошаљи коментар