С Тамаром у акцији

Лидија Филиповић и њена ћерка Слађана Вучићевић из Кремне, биле су јунакиње треће епизоде шесте сезоне ТВ серијала "С Тамаром у акцији".

Лидија се удала млада за Слађаниног оца и из Црне Горе дошла у засеок Филиповићи у селу Кремна, надомак Таре. У браку су добили Слађану и трочлана породица је живела скромно у планинској, сеоској кућици без воде.

Кућица је од дрвета, површине 45 квадрата и без топлотне изолације, купатила, довода воде...

Мајка Лидија Филиповић радила је годинама у пољу (имају неколико ари поврћа) а њен супруг је надничио. Ћерка Слађана се рано удала и убрзо родила сина Стефана (4).

Када је Слађана други пут остала у другом стању, супруг јој је изненада премунуо а потом и отац.

Да би олакшале живот једна другој, мајка и ћерка од тада поново живе заједно. У међувремену Слађана је родила друго дете, сина Жељка, који има две године...

Тамарина екипа мајстора је у задатом року, уз несебичну помоћ локалне самоуправе села Кремна и општине Ужице, направила овој породици септичку јаму и бунар. Урадили су фасаду, као и комплетну унутрашњу топлотну изолацију породичног објекта.

У овој епизоди хуманитарног пројекта и ТВ серијала "С Тамаром у акцији" видећете и нестварне лепоте предела села Кремна, који красе планине Тара и Мокра Гора као и комплекс "Шарганска осмица".

Наравно, биће речи и о пророчанству потомака чувене породице Тарабић, становника села Кремна - Тамара је питала шта чека Србију у блиској будућности...

 

број коментара 0 Пошаљи коментар