Културни дневник

Ексклузивно за Културни дневник говори славни амерички редитељ Ејбел Ферара, почасни гост 11. Међународног фестивала документарног филма Белдокс који у Београду почиње 7. и траје до 14. маја.

Наступом грузијске пијанисткиње Нино Гуревич почео је седми Београдски Шопен Фест. На концерту у Старом двору, публика је слушала дела Шопена, али и Баха и Бетовена.

Гост Београда је норвешки савремени писац Ју Несбе, један од најпопуларнијих светских аутора криминалистичких романа.

У току је реконструкција Споменика захвалности Француској. Бронзана скулптура обнавља се на самом Калемегдану, а у атељеу вајара Горана Чпајка рестаурира се барељеф и израђује реплика. Завршетак радова на Споменику чији је аутор Иван Мештровић, планиран је за прву половину августа.

Јапанска техника оригами инспирисала је настанак савитљивог солитера. Аутори су добитници овогодишње награде архитектонског Такмичења за најбољу макету небодера.

Композиције два еминентна српска композитора, Светислава Божића и Дејана Деспића, премијерно се изводе на концерту Симфонијског оркестра РТС 12. маја, у Коларчевој задужбини. Тим поводом, гост Културног дневника је академик Светислав Божић.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник: Драгана Пантић
Реализатор: Сања Реџић
Монтажер: Бранислав Бане Поповић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]