Убиство Ивановића, шок у Србији

Један од најпознатијих политичких представника Срба на Косову и Метохији Оливер Ивановић убијен је јутрос испред канцеларије своје странке у Косовској Митровици - Око, 18.25, РТС 1.

Косовска полиција саопштила је да су на месту убиства Оливера Ивановића пронађени "одређени докази" који ће се користити у даљем току истраге. Пронађено је и запаљено возило марке "опел астра" без регистарских ознака, за које полиција сумња да је повезано са случајем убиства.

Делегација Србија која је требало да настави техничке преговоре са Приштином прекинула је дијалог у Бриселу, и вратила се у земљу. Председник Србије наводи да је реч о терористичком чину, да је Србија захтевала од Унмика и Еулекса да се органи Србије укључе у истрагу, а да ће, ако то не буде случај, свакако водити своју истрагу, и да ће убице Оливера Ивановића бити пронађене.

Ивановић је од јануара 2014. године, заједно са четворицом Срба, био у притвору у Косовској Митровици због наводног ратног злочина над цивилним становништвом на Космету 1999. и 2000.

На суђење је чекао притворен годину дана, а укупно у притвору провео је три године. Пуштен је на рођендан свог сина, када му је и укинута првостепена пресуда и наложено ново суђење.

У емисији Око говоримо о томе који су мотиви за убиство Ивановића и какве ће последице на Космету изазвати његово убиство.

Емисију води Наташа Ђулић Бановић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Око Око

Аутор:
Горислав Папић, Весна Дамјанић, Јелена Обућина, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]