Да ли је НДХ била држава?

Бивши хрватски председник Стјепан Месић има обичај да каже - Независна држава Хрватска није била ни независна, ни држава, ни Хрватска. Месић је нагласнији и најпозантији заговорник ове тезе, али није једини, читава струја "лево оријентисаних" историчара често понавља реченицу о НДХ која је настала на данашњи дан и која је постојала пуне четири године.

Група професора Правног факултета у Београду покушала је да истражи да ли је НДХ била држава. Недавно је на овом факултету одржана конференција "Правни поредак Независне Државе Хрватске".

На дан када је настала пре 76 година, о томе шта је била НДХ, у емисији Око говоре професори Правног факултета у Београду и учесници конференције:  Танасије Маринковић, Дејан Поповић, Зоран Мирковић и Борис Беговић.

Аутор и водитељ: Стеван Костић

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 11. апр 2017, 08:19) - anonymous [нерегистровани]

Jedina "zajednica", u.....

.....kojoj je drzava Hrvatska bila ravnopravna je - SFRJ! Nikada ni pre, niti posle toga, oni nigde nece biti ravnopravni! Ali, neka im "iluzije", da danas glas Hrvatske u "EU", i u "NATO" - paktu vredi, koliko i glas: Amerike, Nemacke, Francuske, italije.... Zapravo, njihov glasi vredi jedino kada ja potreban ( potrebit ), protiv Rusije i - Srbije!!!

Око Око

Аутор:
Горислав Папић, Весна Дамјанић, Стеван Костић, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]