Село гори а баба се чешља

Пети и уједно последњи циклус најгледаније српске телевизијске серије свих времена "Село гори а баба се чешља", аутора Радоша Бајића, у продукцији Радио-телевизије Србије и извршној продукцији Contrast studios-а, биће емитован од 15. октобра, суботом, на Првом програму од 20 часова.

Овај велики телевизијски пројекат 2016. године обележава и један велики и веома редак јубилеј. Наиме, пре 10 година, 6. октобра 2006. године, на променади у Врњачкој Бањи снимљени су први кадрови серије, која је у наредним годинама постала својеврсни друштвени феномен и постигла до тада незабележену гледаност и огромну популарност у Србији и у целом региону.

Уз четири циклуса, тј. 89 раније снимљених епизода, са петим циклусом и 12 нових, чије је снимање завршено у јулу ове године, Село гори ће са 101 епизодом бити и најдужа српска телевизијска серија емитована на РТС-у.

Поред већ познате и веома популарне екипе глумаца, коју су предводили Драган Николић, Милорад Мандић Манда, Радош Бајић, Љиљана Стјепановић, Олга Одановић, Мирко Бабић, Ненад Окановић, Недељко Бајић, Марија Петронијевић, Мето Јовановски, Сузана Манчић, Феђа Стојановић, Лазар Ристовски, Нела Михаиловић, Иван Вучковић, Мирољуб Трошић-Ђода, Никола Џамић, Апостол Апостоловић, Даница Тодоровић и многи други, у петом циклусу серије "Село гори а баба се чешља", у мноштву нових улога, видећемо и ова имена: Јелена Гавриловић, Милена Предић, Снежана Савић, Драган Вујић Вујке, Франо Ласић, Бранко Јанковић, Растко Јанковић, Миленко Павлов, Јелена Мила, Саша Јоксимовић, Душко Премовић, Душица Новаковић итд.

Редитељ и сценариста серије - Радош Бајић. Директор фотографије је Предраг Јочић, аутор костима Ивана Несторовић, монтажер Стеван Марић, композитор Александар Сања Илић, сценограф Драган Мићановић, главни организатор Марија Драјић, помоћник редитеља Иван Зацеро и извршни продуцент Јелена Бајић-Јочић, Недељко Бајић и Предраг Јочић.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(среда, 01. апр 2020, 09:09) - anonymous [нерегистровани]

A

Da se ponovi selo gori na rts-u u ovo doba!

(субота, 15. окт 2016, 18:59) - ss [нерегистровани]

najbolja serija

praznik za oci i dusu!

(уторак, 11. окт 2016, 15:19) - anonymous [нерегистровани]

Selo Gori

Najbolja serija svih vremena!
Srdacan pozdrav iz Kumanova

(петак, 07. окт 2016, 12:40) - Slaven Stanojevic [нерегистровани]

Najbolja tv serija svih vremena

Po meni, ova serija je najbolja, ali ne samo u Srbiji, nego u celome svetu. Ni jedan dosadni tkz. film iz Holivuda ne moze da bude bolji od serije Selo gori, a baba se ceslja i filma Braca po babine linije i Selo gori, i tako... Gledam samo domace filmove i tv serije sa prostora Srbije i Hrvatske, a strani filmovi me ne zanimaju, jer nisu nista posebno. Scenario za Selo gori ne moze napisati bilo ko, to moze samo Rados Bajic !