Око: Александар Вучић

Како је продао Железару, шта ће бити са преосталих десет „железара", колико промене у Европи мењају позицију Србије и има ли већ у глави састав будућег кабинета

Иако има 46 година страни медији га називају изборним ветераном: човеком који је прешао пут од Милошевићевог савезника до проевропског реформатора; „Форин полиси" пише да је смањио руски утицај у држави а медији у региону и пре избора доносе резултат: „Опет, Вучић. Како?"

Да ли су ови избори заиста извесни?

Да ли је економија кључ и ове кампање и да ли је продаја железаре Кинезима нешто по чему ће се она памтити и што ће пресудити?

Да ли су Кинези купили железару из тржишних или политичких разлога, да ли ће Србија да се нађе на новом кинеском путу од Пиреја ка северу и како то можемо да искористимо?

Шта ће бити са преосталих десет „железара", економски неодрживих великих предузећа? Хоће ли се и за њих наћи решење?

Да ли ће се „дуго путовање у Јевропу" завршити буџетом из 2017. који би први пут могао да буде испод европског просека или заправо тада тек почиње?

Шта евентуалне промене које се дешавају у Европи значе за европски пут Србије, да ли слабљење немачке канцеларке Меркел може да ослаби српску позицију?

Да ли и даље сматра да му највећа претња долази од људи десне политичке и нејасне економске оријентације? Или чак и евентуални успон деснице може да искористи као своју предност?

Ако добије већину да ли ће сам правити Владу или ће у њу позвати још некога?

Да ли очекује различите резултате на различитим нивоима на којима се одржавају избори и има ли већ у глави састав будућег кабинета?

Гост Ока: Александар Вучић, председник Српске напредне странке и председник Владе Србије

Разговор води: Горислав Папић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Око Око

Аутор:
Горислав Папић, Весна Дамјанић, Стеван Костић, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]