Колико кошта новац?

ЕУ смањује камате, а Србија?

У ЕУ камате нула, у Србији и до 10 одсто. Да ли ће одлука Европске централне банке о смањењу камата да се преслика и на кредите у Србији? Код нас камате последњих година падају, посебно на динарске позајмице, али се грађани све теже одлучују на нова задужења. Привреда готово никако, само рефинансирају старе обавезе. Може ли то да се промени само смањењем камата или ће сви морати са сачекају економски боља времена да се више и зарађује?

Колико кошта новац, може ли да буде јефтинији, односно камате још ниже, да ли банке имају слуха за оне који не могу на време да отплаћују кредите и има ли решења за задужене у швајцарским францима? То су питања Ока економије, а гости су банкари, извршни председник Рајфајзен банке Зоран Петровић, председник Управног одбора Комерцијалне банке Владимир Круљ и председник Извршног одбора Ерсте банке Славко Царић.

О томе где банке праве "грешке у корацима" и како камате могу бити још ниже, а кредити лакше да се отплате одговориће професор Београдске банкарске академије Малиша Ђукић и директор Мреже за пословну подршку Драгољуб Рајић у разговору са Драганом Игњић.

Уредник и водитељ Весна Дамјанић.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Око Око

Аутор:
Горислав Папић, Весна Дамјанић, Јелена Обућина, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]