Да Можда Не

У емисији "Да Можда Не" говоримо о отклањању последица од поплава и гаранцијама државе да помоћ неће бити злоупотребљена.

Процењена штета на инфраструктури, укључујући енергетску, телекомуникациону, железничку и путну, износи око 260 милиона евра, саопштено је из Владе. Шта су приоритети обнове и како ће она функционисати, у студију говоре:

Зорана Михајловић, потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и председница Комисије за утврђивање штете од елементарних непогода,

Братислав Гашић, министар одбране и координатор свих активности на отклањању последица поплава и пружања помоћи грађанима у Обреновцу.

У наставку емисије о томе шта се догађа са нашим универзитетима. Да ли смо неми сведоци инфлације диплома и оспоравања основних академских постулата? Како је анализа једног докторског рада покренула буру у наоко мирним академском водама Србије? Зашто су дипломе важније од знања у земљи где се најтеже запошљавају високообразовани? Шта је спорно на Мегатренду, а шта на државним универзитетима, у емисији говоре:

проф др Мића Јовановић, ректор Мегатренд универзитета,

др Србијанка Турајлић, ванредни професор у пензији,

проф. др Бранко Ракић, омбудсман Београдског универзитета, професор Правног факултета.

Аутор и уредник: Оливера Ковачевић

број коментара 2 Пошаљи коментар
(петак, 06. јун 2014, 18:52) - Lili [нерегистровани]

Crveni krst

Crveni krst, kaže ministar, nije imao dovoljno volontera koji bi pomogli oko deljenja pomoći ugroženim Obrenovčanima - a ja se u CK prijavila i lično i preko mejla za volontiranje, a niko me nije zvao... ???

(петак, 06. јун 2014, 14:19) - Vesna Andjelic [нерегистровани]

Etika u akademskoj zajednici

Tačno je da akademska zajednica treba da bude uzor u pogledu poštovanja etičkih standarda. Dobro bi bilo, stoga, da se najpre iznesu primeri neetičnog ponašanja koji decenijama opstaju, pre svega, na državnim fakultetima. Na primer, profesori uslovljavaju pristupanje ispitu time da studenti kupe njihove knjige (obično od profesora lično, u četiri oka, uz potpisivanje na specijani spisak i sl.). Naručivanje "seminarskih radova" koji su zapravo prevodi inostranih radova, a koje većina studenata ne može da uradi samostalno, nego prevođenje mora da plat