број коментара 14 Пошаљи коментар
(четвртак, 05. окт 2017, 07:19)
Darko [нерегистровани]

Svaka čast

Treba snimati ovakve dokumentarne filmove o zločinima nad Srbima i to ne samo iz proteklog rata.
Treba ekranizovati i pojedinačne zločine iz prvog i drugog svjetskog rata (barem one masovnije) nad našim narodom. Eto, na primjer, i zločin iz drugog svjetskog rata koji se desio takođe u podrinju nedaleko od radnje ovog filma u Starom Brodu i Miloševićima.

(четвртак, 05. окт 2017, 08:48)
M. Todorović [нерегистровани]

Prećutana tragedija

Nekoliko dana posle pokolja u Starom Brodu i Miloševićima, početkom aprila 1942. godine,
došlo je do još većeg pokolja, posle prodora Francetićeve vražje divizije u Istočnu Bosnu,
na područje Vlasenice, Srebrenice, Osata, Milića, Birča, Bratunca. Tada je na obali Drine
na desetak mesta između Perućca i Zvornika poklano na destine hiljada Srba, praktično svi koji nisu
uspeli da na vreme pređu Drinu. O tome je zvanična istorija ćutala 50 godina.

(четвртак, 05. окт 2017, 08:57)
anonymous [нерегистровани]

podsecanje

Uvek kada vidim ovu jadnu majku sa lobanjom svoga sina se sokiram!
Ovaj se uzas ne sme zaboraviti,krivci kaznjeni kako god moguce.
Znamo sta su Izraelci radili da bi ubice svog naroda kaznili.Mislimo na to.

(четвртак, 05. окт 2017, 14:27)
sudija [нерегистровани]

Sta se ceka.............?

Treba ekranizovati sve zlocine protiv srpskog naroda pocevsi od I svjetskog rata, preko II svjetskog rata i rata od 1990 godine. Dok god se to skriva od medjunarodne zajednice zlocini nad srbima ce se ponavljati. Pare za ovo dokumentovanje moraju biti prioritet nad svim drugim trosenjima.

(четвртак, 05. окт 2017, 15:31)
Profx [нерегистровани]

Mnogo je toga ostalo neprikazano

Koliko je samo ovih zlocina ucinenjo na podrucju Cazinske Krajine, Bihaca, Gline itd. vec davne 1941 za koje se zna, a postoje i pomalo raspali spomenici tim zrtvama. Mogli bi snimiti ne jedan dokumentarac nego cijeli serijal samo o pokolju Srba od 41. do 95. Sve se to zataskalo i zaboravilo ...

(четвртак, 05. окт 2017, 21:12)
stokholm [нерегистровани]

Zlocin bez kazne-RTS i ostala ekipa

Svaka Vama Cast! Nek im je vecna slava.

(четвртак, 05. окт 2017, 22:02)
anonymous [нерегистровани]

cestitam ekipi RTS-a

Sta reci, Biblijske muke srpskog naroda

(четвртак, 05. окт 2017, 22:23)
LepotaCePobeditiSvet [нерегистровани]

Pogledaj Dom Svoj Andjele

Ponekad se i djavo postidi coveka

(четвртак, 05. окт 2017, 23:04)
anonymous [нерегистровани]

Konacno bar jedan korak

prema istini. Nadamo se da cemo moci na Youtube-u videti ovaj film, ali ako i ne, ne mozemo a da ovde ne pomenemo, da ova strasna tragedija, izrazena na nezaboraviv nacin od majke Prodanovic, bi û zapadnoj stampi poslana u svet kao muslimanska majka iz Srebrenice. Kako (ne ponizavajuci) mnoge druge vere ne poznaju pokajanje, to ne ocekujemo da ce izvor zla za citavu kuglu sveta, koji je i priustio ove slike i jad, da na sekundu zadrzi dah. Ne, to nije moguce, jer tamo postoji samo novac, a on ne izaziva suze.

(петак, 06. окт 2017, 00:57)
uzice [нерегистровани]

uzas

Hvala milom bogu nisam osetio ni doziveo ovako nesta.Zao mi je i jednih i drugi stradalih.Nemogu da shvatim kaka covek treba da bude da ubije dete.Da pogine u ratu vojnik od metka i nekako rat je.Ali od noza dete katastrofa,uzas.I ovo se ponavlja i ponovice se kad malo zaboravimo.Zato mislim da treba snimiti sto vise ovakvih emisija i nedozvoliti da se ovakve stvari zaborave.Ja sam za sledeci put spreman a vi

(петак, 06. окт 2017, 00:57)
Bojan [нерегистровани]

Napokon

Samo da se ne zaustavi na ovome, nazalost ima materijala za 1 film mesecno....Samo nastavite da snimate...

(петак, 06. окт 2017, 07:25)
Горажде [нерегистровани]

Истина

Свака част РТС-у на овом документарцу у којем је по пови пут приказано стварно страдање Срба у Подрињу! За многе злочине синоћ су гледаоци први пут чули јер се "кришом" пеичало о њима. Зашто се ћути о злочинима над Србима за које нико није одговарао? Туга до неба!

(петак, 06. окт 2017, 12:32)
anonymous [нерегистровани]

,, Lijepa Bosno moja ''

A život ide dalje.Neko je pažljivo dozirao model za najkrvaviji građanski rashol među komšijama, kolegama, prijateljima, neprijateljima.Dao moć i oružje probisvetima, besposličarima, mangupima lokalnim.Potvrda i u istraživackim naućnim radovima o politici bivše SFRJ.Emisija je dozirana mudro.Tako da, ,,kontrolori'' naše teritorije, vide da smo u konvenciji poštovanja ratovanja, i objektivnog sagledavanja dokazivanja zločina.A realnost je daleko surovija. Priče gde reči više se i ne čuju...,,Lijepa Bosno moja ''


(петак, 06. окт 2017, 22:12)
Mico [нерегистровани]

Nekaznjeni teror.

Hvala RTS sto je najzad uspjela da poslije svih ovih godina napravi jednu ovakvu emisiju i da javnosti pokaze istoriju sukoba u BiH.
Cinjenica da su zlocini sistematski vrseni u prve dvije godine rata nad kompletnim Srpskim stanovnistvom. Zrtve su bilii svi, od namjladje djece do najstarijih ljudi i zena, a da su zarobljeni ubijani na najsvirepije nacine. Sada vidimo da su to i ritualni nacini koji se i danas primjenjuju nad ISIL ovim zarobljenicima. Za ove zlocine niko nije odgovarao u BiH, zato sto sudovi ne sude muslimnanima. Bilo bi vrijeme da ili Republika Srpska pocne da to samostalno kaznjava, ili da Srbija preuzme ove slucajeve i da se najzad pocnu precesuirati zlocinci. Svima je jasno da krvnik Oric i njegovi zlocinci nece biti osudjeni u sudu BiH , taj sud im cak pruza alibi za sve ove zlocine.