Читај ми!

Skupština o više međunarodnih sporazuma

Skupština Srbije nastavlja rad raspravom o više međunarodnih sporazuma. Pred poslanicima je potvrđivanje Sporazuma o prosvetnoj, kluturnoj i sportskoj saradnji između vlade Srbije i Meksika, Sporazuma o statusu između Srbije i EU o akcijama koje sprovodi Evropska agencija za graničnu i obalsku stražu u Srbiji i Sporazum između Vlade Srbije i Severne Makedonije o saradnji u oblasti protiv borbe trgovinom ljudima.

Poslanici su juče završili načelnu raspravu o izmenama Zakona o utvrđivanju porekla imovine i posebnom porezu čija primena počinje 12. marta 2021. godine.

Na izmene Zakona podnet je jedan amandman o kojem će poslanici raspravljati sutra, kada se očekuje i glasanje o svim tačkama dnevnog reda.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin pozvao je poslanike da podrže Sporazum o statusu između Srbije i EU o akcijama koje sprovodi Evropska agencija za graničnu i obalsku stražu u Srbiji, kao i Sporazum između Vlade Srbije i Severne Makedonije o saradnji u oblasti protiv borbe trgovine ljudima.

Vulin je ukazao da je reč o važnim sporazumima, navodeći da će migrantska kriza trajati i da su Srbiji potrebni mehanizmi da sačuva svoj prostor i da građani žive onako kako su i navikli.

"I vi i ja znamo koliko građani izražavaju bojazan zbog prisustva migranata u smislu da dolaze nekontrolisano, a sporazum nam omogućava da se borimo protiv takvih pojava, da čuvamo svoj prostor i teritoriju", rekao je Vulin.

On je dodao da Srbija treba da reaguje humano i organizovano, ali da ne dozvoli da postane parking za migrante i da ulazi ko kako hoće.

"Niko ne sme i ne može da uzima zakon u svoje ruke i da organizuje neke svoje straže i patrole", rekao je Vulin.

Pred poslanicima je potvrđivanje Sporazuma o prosvetnoj, kluturnoj i sportskoj saradnji između vlade Srbije i Meksika, a Vulin kaže da je taj sporazum važan, jer njime Srbija pokazuje koliko vodi računa o spoljnopolitičkim odnosima i da traži prijatelje svuda u svetu.

Glas Meksika nije nevažan u Ujedinjenim nacijama i Unesku, rekao je Vulin i pozvao poslanike da podrže i taj sporazum.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво