Читај ми!

Одржане консултације посланичких група са представницима РТС-а и РТВ-а

На позив председнице Скупштине Ане Брнабић одржане су консултације посланичких група са представницима РТС-а и РТВ-а.

На трећим консулатацијама посланичких група о побољшању изборних услова били су представници РТС-а и РТВ-а. Састанак је одржан иза затворених врата, а након њега су представници власти и опозиције дали изјаве у скупштинском холу.

Радомир Лaзовић из Зелено-левог фронта рекао је да су тражили порпорционалну заступљеност свих опозиционих парламентарних група у информативним емисијама РТС-а.

"То не значи само њихових, већ и парламентарних група и ванпарламентарних група и организација цивилног друштва, а ово би могао да буде један корак који би био мерљив и конкретан показатељ да овде желе да се нешто уради у том смислу. Изнет је захтев и да у скупштинску процедуру уђе наша иницијатива за смену чланова РЕМ-а", рекао је Лазовић.

Владимир Орлић из Српске напредне странке је навео да је њихова посланичка група исказала незадовољство због начина на који се у политичким емисијама, дебатним емисијама али и у широм смислу, прате акитвности њихове посланичке групе.

"Поптуно је нефер и не само непропоционалан него необјашњиво пристрасан начин расподеле времена као и третмана од стране оних људи који те емисије воде или уређују", рекао је Орлић уз напомену да немају право да се мешају у уређивачку политику.

Детаље разговора са посланицима наша кућа не износи. Укратко о тросатном разговору:

"Представници странака власти и опозиције изнели су примедбе на рад јавних сервиса и саслушали одговоре руководилаца јавних сервиса. Став руководства РТС-а је да је за развој демократије у Србији важно да се о свим темама разговара и изразили су спремност да учествују у свим конструктивним дебатама на тему улоге медија у друштву са представницима парламентарних странака."

Када ће бити заказан следећи састанак на тему извештавања јавних сервиса, није договорено. До избора у Београду и још више од 80 општина и градова остало је нешто више од месец дана.

четвртак, 16. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара