Beograd spreman za Klintonovu

Poseta Hilari Klinton Beogradu je prvorazredni događaj sa aspekta bezbednosti, rekao ministar policije Ivica Dačić i dodao da je policija spremna za tu posetu.

Zamenik premijera Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da će policija biti spremna za sutrašnju posetu američke državne sekretarke Hilari Klinton Beogradu i da će za njeno obezbeđivanje biti angažovan veliki broj policajaca.

Dačić je istakao da je poseta Klintonove Beogradu prvorazredni događaj sa aspekta bezbednosti i da već od noćas kreću pripreme i operativno izvođenje akcije njenog dočeka i obezbeđivanja.

On je novinarima u Rači rekao da će biti anagažovan nešto manji broj policajaca nego zbog Parade ponosa, a da će biti primenjene mere bezbednosti kao prilikom poseta američkog potpredsednika Džozefa Bajdena i predsednika Rusije Dmitrija Medvedeva Beogradu.

Hilari Klinton je treći visoki američki zvaničnik koji posećuje Beograd u poslednjih sedam godina.

Posle ubistva premijera Zorna Đinđića 2003. godine u Srbiji je bio tadašnji državni sekretar SAD-a Kolin Pauel, dok je Beograd prošle godine posetio američki potpredsednik Džozef Bajden.

Klintonova će u Beogradu najpre razgovarati s predsednikom Srbije Borisom Tadićem, a zatim i sa premijerom Mirkom Cvetkovićem.

Tom sastanku prisustvovaće i potpredsednik Vlade Božidar Đelić, ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i ministar ekonomije Mlađan Dinkić.

Klitonova će se sastati i sa srpskim kolegom Vukom Jeremićem, a kako je Tanjugu rečeno u Ministarstvu odbrane, ona će u toku dana razgovarati i s ministrom Draganom Šutanovcem.

Svi sastanci biće održani u Palati Srbija.

Hilari Klinton će pre Srbije posetiti Bosnu i Hercegovinu, a iz Sarajeva će u Beograd stići sutra po podne. Posle Beograda, Klintonova će otputovati u Prištinu.

broj komentara 3 pošalji komentar
(ponedeljak, 11. okt 2010, 22:43) - Aca [neregistrovani]

Palata Srbije

Palata Srbije i jeste "sa one strane" Gazele, tako da nece uticati na vecu guzvu u centru, jer u vladu izgleda nece ni ici.

(ponedeljak, 11. okt 2010, 22:39) - anonymous [neregistrovani]

bolji sastanak

bezbedniji sastanak bi bio u belu palanku nego u beogradu

(ponedeljak, 11. okt 2010, 20:48) - pele [neregistrovani]

kada bi bilo

A mogle bi ovakve posete biti organizovane i
izvan Beograda,zbog saobraćajnog kolapsa pa
i bezbednosti.