Medalja za dobrovoljnog davaoca krvi

Jedanesti maj je nacionalni dan dobrovoljnih davalaca krvi. Smederevac Milija Jovanović Daka, od sedamnaeste godine krv je dao 152 puta. Kao vojnik, dajući krv, spasao je dva života.

Brojna priznanja i medalje na kojima bi Milivoju Jovanoviću iz Smedereva zavideli mnogi sportisti, dobijeni su ne u sportu već kao zasluga za humani gest kojim je pomogao mnogima da se izbore sa bolešću ili teškom operacijom.

Prvi put dao je krv sa 17 godina, u vojsci, jer ga je kapetan zamolio, a potom - svestan humane strane tog gesta - to je činio tri-četiri puta godišnje.

U Službi transfuzije smederevskog Zdravstvenog centra "Sveti Luka" dobro poznaju Daku. Toj ustanovi se svakog dana javi po desetak davalaca.

Milivoje Jovanović poziva sve mlade da krenu njegovim stopama i daju krv, jer će na taj način doprineti svom zdravlju i zdravlju drugih ljudi.

rts.smederevo@rts.rs

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво