Уочи предстојећих празника, у бањама се тражи место више

Наше бање већ годинама су међу најпосећенијим туристичким дестинацаијама у Србији. Бележе стални раст гостију, које уз природне потенцијале привлаче и све бројнији туристички садржаји. И за предстојеће празнике влада велико интересовање гостију за српске бање.

Врњачка Бања, краљица међу српским бањама, за предстојеће празнике очекује више од 35 хиљада гостију.

"Ту сам четврти пут, ово ми је сад трећи дан, мислим да је ово рај на земљи", каже Златко Колев, из Кавадараца, у северној Македонији.

Вељку Станојевићу из Ћуприје свидела се цела бања, лековите воде, леп ваздух...

Верица Колџић из Београда додаје: "Лепа природа, базени, разна дешавања..."

Мина Станојевић, пи-ар Туристичке организације "Врњачка Бања" истиче да госте очекује добар програм: "Туристичка организација Врњачке бање је позната по томе што ореганизује велики број манифестација, а оно традиционално јесте и тај концерт за 1. мај, тако ће бити и током ускршњих празника".

Страних гостију има и у Бањи Врујци, где су базени са термалном водом већ отворени. За предстојеће празнике капацитети су скоро попуњени.

"Ове године време нам је дозволило да отворимо раније, јуче је било и доста попуњено, неких стотинак људи је већ било на базенима, очекујемо и доста попуњености и сада за првомајске празнике", наводи Иван Радовић, директор Хотела "Врујци", из Бање Врујци.

"Препоручујем свако ко чује за Врујце да дође код вас у госте и да ужива у овој лепоти", рекао је туриста из Скопља.

Велико је интересовање гостију за уживање у лековитој, термоминералној води и у топличким бањама, у три бањска центра Пролом, Луковској и Куршумљиској бањи.

И Бања Ковиљача је још једна оаза здравља међу бањама и туристички центар који има госте током целе године.

Снежана Марковић, туристички радник у Бањи Ковиљача наглашава да сваке године влада баш велико интересовање за њихове пакете током Васкрса и Првог маја, и да има још само мало слободних места.

Без обзира да ли тражите опуштање или опоравак, српске бање пружају све што вам је потребно за одмор. Природни потенцијали и све атрактивнија услуга и садржаји, чине бањски туризам најтраженијим и за предстојеће празнике.

четвртак, 16. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара