Struju plaća pet odsto domaćinstava

Stanovnici Pčinjskog okruga duguju Elektroprivredi 560 miliona dinara. Svaki treći isključeni potrošač izmiri svoje obaveze, dok se ostali ilegalno priključuju na mrežu. Najveće gubitke na mreži imaju u Velikom Trnovcu kod Bujanovca.

Struju koja dođe do trafostanice uporede sa  računima. To je mehanizam za proveru gubitaka, koji je evidentirao nestanak dve trećine isporučene struje domaćinstvima u Velikom Trnovcu.

Izmeštanje kućica sa strujomerom na javne površine izazvalo je negodovanje meštana.

"Ako krademo struju dođite gledajte, a ne samo kod Albanaca da bude tako. Gore su postavili, duple strujomere imamo", kažu meštani.

Prema podacima iz Elektrodistribucije, 1.452 domaćinstva duguje 140 miliona dinara, a samo pet odsto stanovništva nema dugove za struju.

Predsednik mesne zajednice Agim Haliti kaže da se izgubilo poverenje potrošača i EPS-a, jer su ih proglasili lopovima i dodao da se mora utvrditi ko je individualno krao.

Sporno je bilo na kojoj će se visini postaviti brojila na javnoj površini - dva ili pet metara. Ovoj meri pribegli su u distribuciji zbog kontrole potrošnje i oštećenja kutija postavljenih na pristupačnim visinama.

Direktor Elektrodistribucije Vranje Zoran Knežević kaže da je problem u tome što oni hoće da manipulišu sa brojilima, da menjaju osigurače, troše energiju i ne plaćaju.

I u ostalim delovima Pčinjskog okruga ima neredovnih platiša koji duguju 560 miliona dinara.

Sud je naložio ponovo priključenje 135 potrošača kojima je isključena struja, a oni su tužili Elektrodistribuciju za ometanje poseda.

"Oni opomenu stave na vrata ili kapiju i istog dana isključe struju. Lice podnosi tužbu za ometanje državine", kaže predsednik Osnovnog suda Srboljub Milosavljević.

Prema uredbi o isporuci električne energije Elektroprivreda Srbije je ovlašćena da isključi potrošača sa mreže, a opomenu mora lično da uruči, sa rokom od tri do 30 dana da vrati dug.

rts.vranje@rts.rs
+381 17 424-945

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво