Kragujevački mali fudbaleri na Tari

Poslednje dane raspusta mnogi mališani provode sa svojim klubovima, na sportskim pripremama. Kragujevački mali fudbaleri treniraju i druže se na Tari. Ekipa TV centra RTS-a u Kragujevcu provela je jedan dan sa njima, od buđenja do večernje žurke.

Uz zavijanje vukova sviće na Tari. Tada se bude i mali fudbaleri. Malo pospani, ali se brzo spremaju u stroj pa na jutarnje razgibavanje, na terenu sa odraslim sportistima.

"Pa teško mi je svakog jutra, spava mi se. Kod kuće ne ustajem baš u sedam. Teško se ustane posle večernje žurke", kažu mališani.

Četrdesetjedan mališan u kampu, najmlađi Ika je predškolac. Mnogima je ovo prvo odvanjanje od porodica. Ali se brzo osamostale.

"Ja ne volim paulj, grašak, ali moram da jedem, kod kuće mama za njih spremi pasuulj, a meni nešto drugo. Ja volim sve", kažu mališani.

Mali fudbaleri sami sređuju odeću, nameštaju krevete. Najboljima za nagradu diplome.

"Ja ponekad namestim krevet, ali ako me tata ne podseti onda je totalni haos. Za sređivanje moje sobe diplomu može da dobije moja mama, ne ja", kažu mali fudbaleri.

Učenje je obavezno, popodne svi čitaju lektiru.

"Drug i ja čitamo istu knjigu, zabavno je. Stigao sam do 37. stranice", kažu oni.

Najviše se ipak, raduju treningu. Stroj, kolona, zagrevanje, pa fudbalske bravure na travnatom terenu.

"U dobroj sam kondiciji i bolji sam fudbaler od mnogih dečaka, kaže mala Jana. 

"Dva puta dnevno treniramo, tu su i šetnje stazama zdravlja, bitna nam je kondicija, ali pre svega njihovo zdravlje i pravilan razvoj, kaže trener Dejan Dimitrijević.

Pešače svakog dana, do kozje stene šest kilometara.

"Vredelo je pešačiti šest kilometara, kanjon Drine granica, i ova priroda su divni. Ovo je najlepše mesto na kome sam bio do sada", kažu mališani.

Naporno treniraju, ali se i druže se, na Tari su zajedno proslavili  Urošev deseti rođendan.

"Pamtiću ovaj rođendan, jer sam ga proslavio sa klubom", kaže Uroš.

Telefone  i računare ostavili su kod kuća, se odlično zabavljaju, uveče igre spretnosti, akrobatike, navija se, strepi i zaplače kad se izgubi. Na kraju su svi na podijumu -plešu.

rts.kragujevac@rts.rs
+381 34 335 542

broj komentara 0 pošalji komentar