Čitaj mi!

Otvorena izložba "Pozdrav iz Ukrajine"

Inicijativa mladih za ljudska prava, u saradnji sa Ambasadom Ukrajine u Srbiji, organizovala je večeras izložbu fotografija "Pozdrav iz Ukrajine", povodom 150 dana od početka rusko-ukrajinske krize.

Izložba, na kojoj 20 fotografija prikazuje ratna dešavanja u toj zemlji, otvorena je u Endžio (NGO) habu u Beogradu, a uz minut ćutanja, otvarajući izložbu, ambasador Ukrajine u Srbiji Volodimir Tolkač rekao je da fotografije svedoče o posledicama strašne i sveobuhvatne ruske agresije na Ukrajinu.

"Fotografije bolje od bilo koje reči pokazuju rezultate ruske agresije i govore o tome zašto je zajedno moramo zaustaviti", rekao je Tolkač.

Rekao je i da više od 80 odsto Ukrajinaca ne želi mir po cenu narušavanja teritorijalnog integriteta, a više od 90 odsto njih, veruje u pobedu.

Otvaranju izložbe, između ostalih, prisustvovali su i ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil i šef Delegacije EU u Srbiji Emanuel Žiofre.

Neposredno pred početak izložbe mala grupa proruski orijentisanih građana okupila se ispred galerije, jedan od njih nosio je majicu sa Putinovim likom, a muzikom su ometali otvaranje izložbe.