SNS proglasio pobedu na ponovljenom glasanju

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić izjavio je da je ta stranka ubedljivo pobedila na ponovljenom glasanju. Naveo je da je SNS, na osnovu obrađenih 221 od 234 biračkih mesta, osvojio 60,2 odsto glasova.

Darko Glišić je izjavio da je izlaznost bila manja nego 21. juna. Trenutno je ukupna izlaznost na granici od 50 odsto i biće poznata nakon što se obrade sva biračka mesta, naveo je Glišić.

Još se prebrojavaju glasovi na 13 biračkih mesta, od kojih je pet u Šapcu.

"Ono što je najvažnije i na šta smo ponosni je da je SNS na uzorku od 221 mesta osvojio 60,2 odsto, SPS 11 procenata, a lista Muamera Zukorlića 4,7 odsto, do ovog trenutka su stigli rezultati iz Sandžaka. Kada bude pristiglo i ovih 13 mesta iz Centralne Srbije, rezultat će biti drugačiji. Na ponovljenim izborima je bilo više birališta u Sandžaku", naveo je Glišić.

Naprednjaci su, kako je naveo, najviše glasova osvojili u Merošini 92,86 odsto, Prokuplju 93,98 odsto i Bojniku 93,83 procenata.

"POKS ispod tri odsto, ali ima još 13 biračkih mesta"

Dodao je naveo da je POKS osvojio nešto više nego 21. juna, a lista Aleksandra Šapića nešto manje.

Na pitanje da li će POKS biti četvrta stranka koja će ući u parlament, Glišić je rekao da je ta koalicija po njihovim podacima ispod tri odsto, ali je podsetio da ima još 13 biračkih mesta sa kojih se očekuju rezultati.

"Zahvaljujem građanima što su potvrdili poverenje u nas, Srbija jasno bira svoj put razvoja da se gradi i radi. To se večeras ponovo pokazalo kroz raspoloženje glasača. Jasno nam je da je možda i veći broj biračkih mesta neopravdano obaran, ali evo ponovo smo izašli i ubedljivo pobedili", istakao je Glišić.

Danas se ponovo glasalo na 234 biračka mesta širom Srbije.

петак, 29. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво