RIK objavio najnovije podatke, nema promena, SNS-u 191 mandat

Republička izborna komisija je do sada pregledala 70,57 odsto biračkih mesta, odnosno 64,07 biračkog tela. Preliminarni rezultati su slični onim koje je komisija objavila sinoć i pored SNS-a, koji je osvojio najveći broj glasova, u parlament trenutno ulaze još samo koalicija SPS-JS i SPAS Aleksandra Šapića, kao i stranke nacionalnih manjina. Prema podacima RIK-a, izlaznost je bila 50,32 odsto.

Preliminarni rezultati pokazuju da je SNS osvojio 61,59 odsto glasova, SPS-JS 10,37 i SPAS Aleksandra Šapića 3,64 odsto glasova.

Prema preliminarnim projekcijama, u budućem sastavu parlamenta SNS će imati 191 poslanika, a u republički parlament ulaze još SPS-JS sa 32 poslanika i lista Aleksandra Šapića sa 11.

Poslanike u parlamentu imaće i liste manjinskih stranaka, a najviše Savez vojvođanskih Mađara koji će imati 10 mandata.

Liste Muamera Zukorlića, SDA Sandžaka i Albanske demokratske alternative po dva mandata.

Đurić: Izlaznost na KiM blizu 60, SNS-u 86 odsto glasova

Direktor kancelrije za Kim Marko Đuriće rekao je na konferenciji za novinare da je nakon obrađenih svih 140 biračkih mesta, lista SNS-a dobila 86 odsto glasova izašlih birača.

Dodao je da je posle izborne liste SNS, na KiM najviše glasova osvojila koalicija SPS-JS (7,8 odsto) dok su sve ostale izborne liste zajedno osvojile 5,83 odsto glasova.

Naveo je da je na KiM izašlo blizu 60 odsto upisanih birača.

Po uputstvu Republičke izborne komisije, glasački materijal sa Kosova i Metohije, iz Kosovskog Pomoravlja, dopremljen je u Vranje sat i po posle ponoći, uz pratnju OEBS-a i članova biračkih odbora.

U Osnovnoj školi "Radoje Domanović" u Vranju broje se glasovi sa 70 biračkih mesta.

Novina je to što su prilikom utvrđivanja rezultata glasanja u Raški i Vranju prisutni i članovi radnog tela. Rezultate glasanja saopštiće Republička izborna komisija u toku dana.

U Republičkoj izbornoj komisiji kažu da će konačni rezultati biti saopšteni najkasnije do četvrtka u 20 časova.