RIK: Na KiM 90 biračkih mesta, u inostranstvu 43

Republička izborna komisija usvojila je večeras Dopunsko rešenje o određivanju biračkih mesta za parlamentarne izbore 21. juna i odredila 90 biračkih mesta na Kosovu i Metohiji, a 43 u inostranstvu.

Rešenje je doneto na osnovu predloga Kancelarije za Kosovo i Metohiju i Ministarstva spoljnih poslova.

U uvodnim napomenama, predsednik komisije Vladimir Dimitrijević istakao je da su gradske i opštinske uprave dostavile predloge biračkih mesta i da je ukupan broj predloženih biračkih mesta 8.253.

U opštinama i gradovima na teritoriji centralne Srbije je 8.224, od čega u Beogradu 1.196 biračkih mesta, dok je u Autonomnoj pokrajini Vojvodini 1.781, a u 29 u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija.

Komisija je većinom glasova - 22 za, tri uzdržana, donela Rešenje o određivanju biračkih mesta za glasanje na izborima za narodne poslanike Narodne skupštine.

Odluka o biračkim mestima na Kosovu i Metohija će važiti i doneta je prema bezbednosnoj proceni.

Članovi Republičke izborne komisije su doneli i Rešenje o odbacivanju, kao nedozvoljen prigovor Miroslava Parovića, predsednika političke stranke Narodni slobodarski pokret.

Takođe, RIK je donela Rešenje o utvrđivanju predstavnika podnosioca Izborne liste SDA Sandžaka - dr Sulejman Ugljanin u prošireni sastav Republičke izborne komisije, te su diplomirani pravnici iz Novog Pazara i Tutina Džemil Sijarić i Rahman Fekić postali član, odnosno, zamenik člana u proširenom sastavu RIK ispred ove proglašene Izborne liste.

Doneta je i Odluka o izmenama odluka o obrazovanju radnih tela Republičke izborne komisije u gradovima Pirot i Užice, i u opštinama Svrljig, Kovin i Inđija. 

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво