Čitaj mi!

Na Horgošu i Preševu i dalje kilometarske kolone, čekanja i do 10 sati

Procenjuje se da je ovog vikenda našim putevima prošlo oko 800 hiljada vozila. Posledice toga su i gužve na graničnim prelazima. Najmanje su na Gostunu gde se za ulazak u Crnu Goru čeka oko pola sata. Na svim ostalim su kilometarske kolone, a najduže, čak 10 sati se čeka na Horgošu, na Gradini 2 do 3 sata, a na Batrovcima oko sat i po sa hrvatske strane.

I danas kilometarska kolona na Horgošu, još uvek se čeka 6 sati da bi se izašlo iz Srbije i još 4 da bi se ušlo u Mađarsku, na ulaz se na obe granice čeka oko 5 sati, javlja izveštač RTS-a. 

Za poslednja 24 sata kroz ovaj prelaz prošlo je 55.000 putnika u 17.000 putničkih vozila i 190 autobusa.

Kolone su i na graničnom prelazu Preševo ka Severnoj Makedoniji.

Kolona se sve više povećava i sada je oko 6 kilometara na ulaz u Severnu Makedoniju i čeka se oko 4,5 sata, javlja izveštač RTS-a.

Za 24 sata prošle 74.000 putnika u oko 20.000 vozila.

Na ulaz u Srbiju se čeka oko sat i po. Za mesec dana prešlo 1.400.000. Na prelazu Prohor Pčinski trentno nema većih zadržavanja.

Na graničnim prelazima prema Bosni i Hervegovini i Crnoj Gori nema većih zadržavanja. Prema poslednjim informacijama na prelazima Kotroman prema BiH i prelazu Gostun ka Crnoj Gori čeka se do 15 minuta.