Čitaj mi!

Gužve na graničnim prelazima, najveća zadržavanja na Horgošu

Procenjuje se da će oko 800.000 vozila ovog vikenda proći auto-putevima kroz Srbiju – što stranaca koji su u tranzitu, što naših državljana koji idu na odmor. Da su gužve na putevima potvrđuje i stanje na granicama – najduže se čeka na Horgošu i Batrovcima.

Na putevima je više vozila, a zadržavanja na graničnim prelazima su višečasovna.

Najduža su na Horgošu, gde su nepregledne kolone vozila na izlazu iz Srbije. Za prelazak obe granice čeka se čak 10 sati.

Na Gradini, kolona na izlazu prema Bugarskoj dostizala je i osam kilometara. Na Gostunu vozila se zadržavaju do pola sata.

Na granicnom prelazu Batrovci, na izlazu iz zemlje u toku dana se čekalo oko sat 30 minuta, a sada (19.00) u tom pravcu nema gužve i dužeg zadržavanja vozila. Gužva je i dalje na ulasku u Srbiju. Putnički automobili u koloni čekaju 90 minuta. Otvoreno je sedam traka.

Na graničnom prelazu Preševo, na izlazak iz Severne Makedonije i ulazak u Srbiju čeka se oko sat i četrdeset minuta, dok se na izlazak iz Srbije čeka oko dva sata.

Kilometarska kolona je i na graničnom prelazu Kotroman, gde se na izlazak iz Bosne i Hercegovine i ulazak u Srbiju čeka oko dva sata.

Iz Agencije za bezbednost saobraćaja savetuju svima koji kreću na odmor da dobro isplaniraju put i provere stanje na granicama, da sedam dana pred put provere da li im je vozilo tehnički ispravno, da prave pauze na dva sata i piju dovoljno vode, da voze danju i da na put kreću odmorni i zdravi.