Čitaj mi!

Magla na više putnih pravaca, oprez u vožnji zbog snega do pet centimetara

Zbog pojave magle i sumaglice, smanjena je vidljivost na više putnih pravaca, saopštilo je jutros JP "Putevi Srbije".

Auto-put E-75, petlja Sirig – Novi Sad – petlja Beška – petlja Novi Banovci.

Savetuje se maksimalan oprez pri vožnji i mole učesnici u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja zbog pojave magle koja smanjuje vidljivost na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Deonice na kojima je kolovoz vlažan i snega ima do pet centimetara, pa se preporučuje oprezna vožnja su Mionica–Brežđe–Divčibare–Kaona, zatim Nova Varoš – Aljinovići i Jošanička Banja – Kopaonik, saopštilo je jutros JP "Putevi Srbije".

Na ostalim putnim pravcima i prioriteta/A kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Novog Pazara, Užica, Valjeva.

Na državnim putevima II prioriteta/B kategorije kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Čačka, Kruševca, Novog Pazara, Požege, Užica.

Na ostalim putnim pravcima III prioriteta/C kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Čačka, Ivanjice, Kruševca, Novog Pazara, Požege, Užica, Zaječara. Preporučuje se oprezna vožnja!

Napomena za Zaječar: Vidljivost je povremeno smanjena na prevojima Čestobrodica, Babin Zub, Tresibaba, preko Rtnja i Ozrena na 50 do 70 metara. Povremeni sitni odroni, duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima.

Najviše ih ima na Đerdapskoj magistrali, gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije, koja obaveštava o odronima.

Napomena za Kruševac

Na državnim putevima I i II reda postavljena je saobraćajna signalizacija zabrana saobraćaja za kamione sa prikolicom i šlepere u vreme snežnih padavina i to na državnom putu II A-207 deonica Jošanička Banja – Grčak, II A-208 deonica Vrnjci–Stanišinci–Grčak, II A-209 deonica Dobre Vode – Stanišinci.

Napomena za Kruševac C-8: Na državnim putevima I i II reda postavljena je saobraćajna signalizacija zabrana saobraćaja za kamione sa prikolicom i šlepere u vreme snežnih padavina i to na državnom putu II A-211 na deonici Brzeće-Kopaonik, na državnom putu II A-208 deonica Brus–Razbojna, na državnom putu II A-211 deonica Brus–Brzeće i na državnom putu II A-215 deonica Kruševac–Kaonik.

Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">