Gužve na putevima ka Crnoj Gori, Makedoniji i Bugarskoj

Na graničnim prelazima ka Mađarskoj čeka se od sat vremena do 90 minuta, ka Crnoj Gori od sat i po do dva, a ka Hrvatskoj od 30 do 60 minuta. Na graničnom prelazu Preševo na izlazu iz zemlje čeka se četrdesetak minuta, dok se na ulazu zadržavanja oko pola sata.

Pojačan je saobraćaj na putevima u zemlji koji vode ka Crnoj Gori, ali i na auto-putevima u pravcu ka Makedoniji i Bugarskoj.

Još jedna velika smena turista i prolazak većeg broja stranih državljana kroz Srbiju razlog su dužeg zadržavnja na pojedinim graničnim prelazima.

Na graničnom prelazu Preševo na izlazu iz zemlje čeka se četrdesetak minuta, dok se na ulazu čeka oko pola sata, javlja izveštač RTS-a.

Za poslednjih 12 časova taj prelaz je prošlo 35.000 putnika. U jednom trenutku tokom dana čekalo se od 60 do 90 minuta.

Saobraćaj je sporiji na dve deonice koje se grade u blizini – dve su na na južnom kraku Koridora 10, dok je čekanje na naplatnoj rampi osam kilometara od prelaza svega nekoliko minuta.

Uprave granične policije saopštila je da se na graničnom prelazu Horgoš na ulazu i izlazu u zemlju čeka oko sat vremena.

Na Bačkim Vinogradima zadržavanja na izlazu su sat i po.

Na prelazima ka Crnoj Gori – Gostunu zadržavanja na izlazu su sat i po, a na Špiljanima oko dva sata.

Na graničnom prelazu prema Hrvatskoj, Batrovcima putnička vozila se zadržavaju i na ulazu i na izlazu od 30 do 60 minuta, a na Šidu na izlazu se čeka oko sat vremena.

Vozila se na prelazu Sremska Rača na ulazu u Srbiju zadržavaju oko sat.

Za teretna vozila na izlazu iz zemlje zadržavanja na Batrovcima su četiri sata.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP "Putevi Srbije" na naplatnoj stanici Stara Pazova, u smeru ka Beogradu, zadržavanja za naplatu su oko 15 minuta.

broj komentara 0 pošalji komentar