Na srpskim graničnim prelazima čekanje do 30 minuta

Nema zadržavanja na naplatnim rampama u Srbiji, dok putnička vozila na srpskim graničnim prelazima ne čekaju duže od 30 minuta, pokazuju poslednji podaci AMSS-a i "Puteva Srbije".

Učesnici u saobraćaju se putem portala postavljenih na auto-putevima redovno obaveštavaju o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama.

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije, zadržavanja za putnička vozila na našim GP nisu duža od 30 minuta.

Zadržavanja za teretna motorna vozila na izlazu iz zemlje na GP Horgoš su oko 120 minuta, a na GP Batrovci i Šid oko 60 minuta.

Iz AMSS naglašavaju da su u zajedničkoj akciji MUP i AMSS postavljene nove veb-kamere na najfrekventnijim graničnim prelazima sa Mađarskom, Hrvatskom, Bugarskom i Makedonijom. 

Veb-kamere, koje građani u svakom trenutku mogu pogledati na internet platformi AMSS, prenose potpunu informaciju sa trenutnom slikom o intezitetu saobraćaja i potrebnim vremenom za prolaz našeg graničnog prelaza.

Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima, kažu iz AMSS-a i dodaju da je vreme zadržavanja na graničnim prelazima relativno i često promenljivo.

Takođe, iz AMSS-a navode da vozače danas na području Vojvodine i Pomoravlja u toku popodneva očekuje slaba kiša koja će usloviti da se saobraćaj odvija po vlažnim kolovozima. 

Vozačima se savetuje dodatni oprez, smanjena brzina kretanja i prilagođavanje vožnje uslovima na putu. 

Kako kažu, saobraćaj je umerenog intenziteta sa povremenim talasima većeg broja vozila koji mogu da dovedu do stvaranja manjih gužvi i zastoja, a posebno na deonicama na kojima su radovi u toku.

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">