Pozorišta za Kraljevo

Udruženje dramskih umetnika Srbije (UDUS) pozvalo je sva pozorišta u Srbiji da prihod od jedne predstave uplate za sanaciju Kraljevačkog pozorišta, koje je oštećeno u nedavnom zemljotresu.

Udruženje dramskih umetnika Srbije (UDUS) pozvalo je sve domaće teatre da prihod od jedne predstave uplate za sanaciju Kraljevačkog pozorišta koje je oštećeno u nedavnom zemljotresu.

Istovremeno, Udruženje dramskih umetnika Srbije uplatilo je 50.000 dinara kao pomoć Kraljevačkom pozorištu.

Kraljevačko pozorište neće raditi do daljnjeg zbog teških oštećenja zgrade koja su upravu primorala da zarad sigurnosti publike i opšte bezbednosti prekine rad tog teatra.

UDUS i ovom prilikom izražava nadu da će ova zajednička akcija doprineti da se kolege i publika u Kraljevu uskoro ponovo vrate u svoje pozorište, navodi se u saopštenju.

Žiro račun na koji može da se uplati novac za sanaciju pozorišta je 840-705668-52.

broj komentara 4 pošalji komentar
(sreda, 17. nov 2010, 14:07) - DINUL [neregistrovani]

VEČNA DILEMA

Veliki Ljubomir Simović u komadu "Putujuće pozorište Šopalović" postavlja niz pitanja medju kojima i krunsko: Da li je moralno igrati predstave pod senkom vešala"? Da li u vreme nesreće treba misliti na pozorište, muziku, kulturu uopšte?? Zabrinuta i ozlojedjena Kraljevčanka u svom komentaru naziva BRUKOM brigu srpskih glumaca da svojim dinarom pomognu srušeno Kraljevačko pozorište.
Ne želeći da sudim, podsećam sve koji misle isto kao gospodja NN, da je u blokiranom Sarajevu pod snajperima i bombama, u gradu bez struje- samo jedno sklonište sijalo svetlom agregata i svetlom duha....bilo je to ratno pozorište. Prepuno do poslednjeg mesta. Sa scene su se čuli glasovi Šekspira i Euripida i nalog "VREDI ŽIVETI JER MRTAV SI NIŠTA" Draga gospodjo i gospodo POZORIŠTE nam govori zašto se vredi prehraniti i preživeti, kazuje kakvi treba da budemo i kakvi jesmo, još od V. veka pre Hrista do dana današnjeg. ZATO pomozite svima da dobiju svoj krov...I DOMAĆINIMA IZ SIRČE I VITANOVCA ali i GLUMCIMA BEZ KROVA, CRKVI SVETE TROJICE, NARODNOM MUZEJU,BIBLIOTECI, SVETOJ ŽIČI..... jer nakon svih prolaznosti ONO ŠTO TKAMO DUHOM VEČNO OSTAJE ZA NAMA. U slavu svih neimara kulture u KRALJEVU neka su blagosloveni DOBROTVORI jer otac Tadej reče NAŠE JE SAMO ONO ŠTO DAJEMO DRUGIMA!!

(sreda, 17. nov 2010, 08:12) - anonymous [neregistrovani]

bruka

bruka za komentar@ bruke...

(sreda, 17. nov 2010, 08:12) - anonymous [neregistrovani]

Auuuuu

Auuuuuuuu, kada covek procita ovakav komentar, najezi se!Mozda ni skole netreba popravljati!!!!Nije slucajno sta nam se uopsteno desava kada ima ljudi koji ovako rezonuju. Bas je strasno....

(sreda, 17. nov 2010, 00:08) - Kraljevcanka [neregistrovani]

bruka!

mislim da pozoriste treba da bude poslednje na listi prioriteta! narod nema krov nad glavom, a oni oce pozoriste! uzas!
najbolje da se krene odmah sa renoviranjem kafane PAriz, ne znam kako ce mnogi Sircani i Oplanicani bez nje!