“Egzit“ na listi najboljih festivala

Američka televizija Si-En-En uvrstila je ovogodišnji "Egzit", koji se od 9. do 12. jula održava u Novom Sadu, među 12 najboljih muzičkih festivala na svetu u 2009. godini.

Novosadski festival "Egzit" (EXIT) uvršten je među 12 najboljih u godišnjem vodiču američke televizije Si-En-En.

"Egzit", koji će ove godine doživeti svoje jubilarno 10. izdanje, nalazi se na spisku "Vodič do najboljih  svetskih muzičkih festivala".

Pored ""Egzita", od evropskih festivala tu su i danski "Roskildee", i britanski "Glastonbury" i "Bestival", koji se održava na ostrvu Vajt.

Na listi Si-En-En-nalaze se severnoamerički "Bonnaroo" i "Lollapalooza", kao i "Rock al Parque" (Kolumbija) kao "predstavnik" južne Amerike.

Aziju predstavljaju japanski "Fuji rock" i indijski "Sunburn".

U Africi, Si-En-En preporučuje "Woodstocku" u Kejptaunu, kao i "Thisday" u Nigeriji.

Na listi se nalazi i australijski "Parklife" festival.

"Egzit" i ove godine, uprkos svetskoj ekonomskoj krizi, beleži rekordno interesovanje van granica Srbije i do sredine juna prodato je preko 15.000 ulaznica samo u zemljama Zapadne Evrope.

Ulaznice za deseti "Egzit" trenutno su najprodavanije u Velikoj Britaniji, za neki festival van granica te zemlje.

Očekuje se i oko 10.000 posetilaca iz regiona Jugoistočne Evrope, a svake godine beleži se rast posete iz udaljenih destinacija kao što su Australija i Severna Amerika.

Južnoamerički MTV ove godine prikazaće specijalnu emisiju "Fest Jumpers" u kojoj se u šest epizoda predstavlja isto toliko odabranih evropskih festivala, a oko 30 miliona gledalaca imaće priliku da gleda emisiju u trajanju od 90 minuta u potpunosti posvećenu EXIT-u.

Si-En-En napominje da će u godini kada novosadski festival proslavlja 10. godišnjicu postojanja, na Tvrđavi nastupiti velike zvezde elektronske muzike kao što su Mobi, "Kraftwerk" i "The Prodigy".

broj komentara 0 pošalji komentar