Čitaj mi!

Letnji pozorišni maraton za decu u "Studenjaku" – obradujte najmlađe i pošaljite humanitarni SMS

Dom kulture Studentski grad i teatar "Talija" i ovog četa organizuju Letnji pozorišni maraton za decu. Predstave se održavaju vikendom na letnjoj sceni DKSG. Festival, na kojem učestvuju pozorišne grupe iz cele Srbije, ima humanitarni karakter.

Dom kulture Studentski grad još jednom je pokazao da bogat kulturni program nije rezervisan samo za studente, već da u njemu mogu da uživaju i najmlađi.

U organizaciji teatra "Talija", na letnjoj sceni Doma kulture Studentski grad i ove godine organizovan je Letnji pozorišni maraton za decu koji traje do 26. septembra.

Festival je počeo 12. juna, a tokom prvih mesec dana popularni Studenjak posetilo je više od 3.000 ljudi, dece i odraslih.

Do sada su u glavnom programu učestvovala samostalna profesionalna pozorišta iz Beograda, Aranđelovca, Šapca i Novog Sada, a očekuje se nastup pozorišnih grupa iz cele Srbije.

Poseban segment festivala je prateći program "Akcenat na talenat", u okviru kojeg deca imaju svojih pet minuta pred publikom. Najmlađi će moći, pre početka predstave, da pokažu svoj talenat u glumi, pevanju, sviranju, a za to će biti nagrađeni aplauzom i igračkama.

Zahvaljujući podršci Ministarstva kulture i Fondacije Alek Kavčić, ulaz na festival za decu je besplatan.

Organizatori festivala posebno su ponosni na akciju "Humanitarni SMS", kojom se pomaže bolesnoj deci. Ideja je da roditelji tokom predstave pošalju humanitarni SMS, a na kraju za to budu nagrađeni igračkama.

Od početka festivala, poslato je više od 600 humanitarnih SMS-ova.

Pozorišne predstave za najmlađe održavaju se na letnjoj sceni Doma kulture Studentski grad, u Bulevaru Zorana Đinđića 179.