Čitaj mi!

Ponovo radi bioskop u Kovinu – sala je renovirana, a oprema modernija

U zgradi Centra za kulturu u Kovinu završeno je renovinaranje i modernizacija bioskopa, pa će meštani grada na jugu Banata ponovo moći da uživaju u filmskim projekcijama.

Kao i mnogi bioskopi širom zemlje, i bioskop u Kovinu poslednjih godina često je bio prazan. Nove tehnologije i striming servisi odvukli su ljubitelje filmske umetnosti dalje od sala, a građani Kovina neretko su odlazili u moderniji bioskop u Pančevu kako bi pogledali nova ostvarenja.

Poslednje tri godine, Centar za kulturu u Kovinu ulagao je sredstva kako bi renovirao salu i modernizovao tehniku, pa samim tim i privukao meštane u bioskop.

Bioskop sada ima novo filmsko platno, digitalni projektor, novi audio-procesor. Kako bi ugođaj bio potpun, zamenjena su i tapacirana svih 441 sedišta.

Centar za kulturu je sredstva za renovinaranje obezbedio putem konkursa Filmskog centra Srbije, uz učešće Opštine Kovin.

Ukupna vrednost radova u bioskopskoj sali Centra za kulturu Kovin iznosila je 7.900.000 dinara.

Kako najavljuju iz Centra, već ove godine će ponovo konkurisati za sredstva neophodna za kupovinu novog savremenog ozvučenja, čime će bioskop biti kompletno završen i modernizovan.

Uz novo ozvučenje, građani Kovina uživaće u vrhunskim filmskim projekcijama u svom gradu.

U narednim danima na repertoaru bioskopa biće animirani film "Bezrepi Pepe", zatim strani filmovi "Noćna smena" i "Dublerka".

Od 15. do 17. februara ljubitelji domaćeg filma moći će da pogledaju dugo najavljivano ostvarenje Darka Nikolića "Jedini izlaz" sa Anđelkom Prpić u glavnoj ulozi.

Osim bioskopa, Centar za kulturu u Kovinu ima i pozorište sa 269 sedišta, kao i Galeriju, prevashodno namenjenu izložbama. U Centru se nalazi i sedište arhiva Foto saveza Srbije.